ИНТЕРЕСЕН КАЗУС! Шофьори на линейки в Кюстендил и Дупница отварят частни фирми със сходна дейност

Шофьори на линейки към Спешен център в Кюстендил и Дупница отварят фирми за частни линейки. От няколко години е регистрирана само една частна линейка в област Кюстендил и тя е в Бобов дол.

В Дупница шофьорът на линейка Калин Атанасов е открил ниша в този вид услуги и е регистрирал частна линейка. С нея той няма право да извозва тежко болни пациенти. Линейката ще служи като “такси” за болни хора. Любопитното е дали К. Атанасов не е в конфликт на интереси, тъй като извършва същата дейност, за която е на заплата в Спешен център – Дупница, и може да се възползва от подадените адреси на тел. 112.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с д-р Албена Рапатинска, директор на Спешен център в Кюстендилска област, и я попита дали Калин Атанасов не е в конфликт на интереси. Ето какво заяви тя:

“Консултирах се с юриста на Спешен център и той каза, че няма конфликт на интереси, тъй като Спешен център не извършва платено извозване на болни хора. Проверих и установих, че с тази линейка може да се транспортират пациенти, които не се в критично състояние. В кюстендилската Спешна помощ двама шофьори на линейки също подготвят документи за частни линейки. Аз нямам право да търся отговорност от подчинените ми какво правят в извънработното си време”, заяви д-р Албена Рапатинска.

Такава услуга се извършва и от общинската болница в Дупница. Срещу заплащане се извозват пациенти от болницата до домовете им или до други болници в страната. Според собственичката на частна линейка в Бобов дол Ина Димитрова много болни хора предпочитат да се лекуват в софийски болници и използват услугите на частните линейки, ако се налага.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Пурко

    Ти да видиш! В здравеопазването и здравеопоскването никога няма конфликт на интереси. Следва и катафалка да си купи, за да “затвори цикъла”!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *