ИНТЕРЕСЕН СБЛЪСЪК В ПОРЪЧКА ЗА ОХРАНА! Благоевградската „Алфа-Груп Секюрити“ е на път да загуби договора за над 500 000 лв. с общината

Благоевградската фирма „Алфа-Груп Секюрити” ООД на съдружниците Костадин Георгиев, Кирил Терзиев и Росен Туталов е на път да загуби договора си за охрана на общинските детски и социални заведения, паркове и зали, складове, художествената галерия и Младежкия дом в Благоевград. Цената, предложена от дружеството в рамките на обществената поръчка, обявена от община Благоевград за извършване на охранителните дейности, е 431 000 лв. без ДДС. Тя обаче се оказа с 1921 лв. повече от офертата на конкурентите им от Перник „Саламандър-АСО” ООД на Лъчезар Пенев и Филип Атанасов, в основата на която са бивши военни офицери.

Любопитно е, че представител на пернишките охранители за Благоевград е Александър Евг. Петров, видно от протокол от процедура за охрана, проведена преди няколко години от ТП ДГС – Благоевград. Александър Петров е първият управител на благоевградската общинска фирма „Паркинги и гаражи“ в Благоевград. Той бе назначен по време на управлението на кмета Костадин Паскалев и сменен през 2012 г. от екипа „Камбитов”.

Ценовите предложения на благоевградската и пернишката охранителни фирми бяха отворени със закъснение заради обжалване на условията на обществената поръчка. То беше срещу изискването при опит за неправомерно проникване в обекта или при кризисна ситуация да се реагира с пристигане на патрулна кола на място за не по-малко от 2 и не повече от 15 минути от подаване на сигнала.

Договорът е за 3 години. Общината е разделила поръчката на 5 позиции, като първите 4 предвиждат монтиране, поддържане и използване на сигнално-охранителни системи и 24-часово наблюдение на обектите 7 дни в седмицата, включително и през почивните и празничните, със задължително условие да се реагира на получените сигнали с мобилни охранителни патрули, а охранителят трябва да осигури и паник-бутони.

Първата позиция визира детските градини и филиалите им, втората се отнася за детските ясли и млечната кухня, третата касае социалните заведения и Домашния социален патронаж, четвъртата позиция обхваща други обществени обекти, като касите в 3 кабинета в сградата на общината, зала „Яворов”, включително гардероба и кабинетите, които ползва ансамбъл „Пирин”, художествената галерия, Младежкия дом и складовете му в с. Покровник, старите гробища, зоопарка и парк „Македония”. В пета позиция общината изисква невъоръжена охрана чрез физическо присъствие, като остават условията за паник-бутон и СОТ за парк „Даме Груев”, парк „Бачиново”, Новите гробища, посетителския център на мемориалния комплекс „Кръста”, парк „Ловен дом”, като за всички тях трябва да се осигури охрана от 7 до 23 часа всеки ден. Единствено за охрана на социалните жилища в кв. „Освобождение” се изисква нощна смяна от 17 ч. до 9 ч.

Очаква се до дни комисията, провела обществената поръчка, да излезе с предложение до кмета с коя от двете фирми да сключи договор.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Александър Петров

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *