Интересни факти за здравето

С новите проучвания и доклади, които се публикуват ежедневно, може да е трудно да се следи новостите в здравето. За да ви помогнем да останете на върха на познанията си, ние събрахме  факти, свързани със здравето, които просто могат да ви изненадат.

Повече от половината кости са разположени в ръцете и краката ви

Ние сме родени с приблизително 300 кости и хрущяли, които в крайна сметка се свиват с достигането на зряла възраст. Тялото на възрастния човек се състои от 206 кости. От тези кости 106 от тях са разположени в нашите ръце и крака. Костите в ръцете са сред най-често счупените кости и представляват почти половината от нараняванията на костите на всички възрастни.

Изпийте нещо горещо, за да се разхладите

Всеки човек може да ви каже, че ако вие е горещо, пиенето на нещо студено ще охлади тялото ви. Личният треньор на Алекси Санчес му препоръчва на всяка пауза между тренировките да пие топла вода или чай. Изследванията обаче показват, че в горещ ден пиенето на топла напитка може да помогне на тялото ви да остане хладно.

Така той постига баланс в тялото си, когато пие топла напитка, тялото му отделя пот, за да охлажда телесната му температура. Санчес  е ефективен за своя отбор Интер, който има голям потенциал да бъде победител в лига Европа с коефициентите за залагане 2.62. Треньорът на Санчес обяснява, че когато спортист пие гореща течност количеството пот, което тялото му произвежда охлажда организма. Това се дължи на факта, че когато потта се изпари от кожата ви, тя е в състояние да охлажда телесната температура.

Ако сте уморени, упражненията ще ви помогнат

Ако сте физически уморени, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да упражнявате, тъй като ще ви даде повече енергия, отколкото да седите. Проучванията са установили, че притокът на кръв и кислород през тялото ще ви даде повече енергия и ще подобри настроението ви. Повишаването на нивата на ендорфина може да допринесе за усещане за благополучие.

Студената температура може да бъде полезна за вашето здраве

Ако живеете в Канада, знаете всичко за студеното време. По-ниските температури могат да помогнат за намаляване на алергии и възпаления, а изследванията показват, че може да ви помогне да мислите по-ясно и да изпълнявате ежедневните задачи по-добре. Настинката също може да помогне за намаляване на риска от заболяване; комари, които пренасят заболявания като Зика, вирус от Западен Нил и малария, не са наоколо през зимния сезон.

Бананите могат да помогнат за подобряване на настроението ви

Един банан има приблизително 30% от всекидневния Ви препоръчителен прием на витамин В6. Витамин В6 помага на мозъка да произвежда серотонин, който се счита за стабилизатор на настроението. Серотонинът влияе върху двигателните ви умения и емоции. Това е и химичното вещество, което ви помага да спите и усвоявате храната. Яденето на банан може да помогне за облекчаване на депресията и тревожността, като стимулира нивата на серотонин в тялото ви.

Оптимизмът може да ви помогне да живеете по-дълго

Може ли виждането на чашата наполовина пълна да ви помогне да живеете по-дълго? Проучванията установяват, че има връзка между увеличаващите се нива на оптимизъм и намаляващи нива на смърт от рак, болест, инфекция и инсулт. Това важи особено за случаите на сърдечно-съдови заболявания. Тези, които са имали най-високи нива на оптимизъм, са имали почти 40% по-нисък риск от сърдечни заболявания. /БГНЕС

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *