Интерпол поиска информация от Китай за шефа си

От Интерпол са поискали от властите в Китай да предоставят официална информация за ръководителя на международната полицейска организация Мън Хунвей, съобщава Асошиейтед прес.

В изявление на Интерпол се посочва: “Интерпол поиска чрез официални канали разяснение от властите в Китай относно статута на президента на Интерпол Мън Хунвей. Генералният секретариат на Интерпол очаква с нетърпение официалния отговор на китайските власти за адресиране на опасенията, свързани с физическото и здравословното състояние на президента”.

По-рано медии в Хонконг съобщиха, че Хунвей е обект на разследване в Китай и той е разпитван в следствен арест.

Предполага се, че Мън Хунвей, който същевременно е заместник-министър на обществената сигурност на Китай, е отведен за разпит, веднага щом е кацнал в Китай преди седмица. Съпругата на шефа на Интерпол го обяви за изчезнал във Франция, където понастоящем живее семейството. Съпругата и децата на Хунвей са били поставени под специална защита от френската полиция, след като съпругата е получила заплахи по телефона и през социалните мрежи. От шефа на Интерпол няма “ни вест, ни кост” от 25 септември, когато е летял от Франция за Китай.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *