Инфаркт на вещото лице отложи приемането на тройната автотехническа експертиза за катастрофата, при която загина красавицата от Банско Наталия Тинчева

Тройна автотехническа експертиза е назначена на делото срещу 28-годишния бургазлия Сашо Янчев, който помете с аудито си в Банско красавицата Наталия Тинчева и я уби на място. Заключението за механизма, по който е станала катастрофата, трябваше да бъде представено от инж. Михаил Мазнев на вчерашното заседание, но се оказа, че вещото лице е получило инфаркт. В молба до съдия Росица Бункова той предлага експертизата му да бъде прочетена, но защитата заяви, че държи на неговия разпит, което ще стане в следващо заседание. Вчера бяха приети съдебномедицинската експертиза, изготвена от д-р Яни Златин, и химическата за алкохол на МВР експерта Росица Калузка. По делото бяха призовани за разпит 11 свидетели и след изслушване на всички експерти се очаква да бъдат приобщени веществените доказателства и да започнат пледоарии.
Майката на убитата банскалийска заяви, че се надява на справедливо наказание. Чула, че майката на шофьора работила в правосъдната система, но не се наема да твърди дали е вярно. Тя и синът й не са конституирани като граждански ищци на наказателния процес. Кориците на делото е облепила със снимки на красивата си дъщеря, болката от загубата е непоносима.
Припомняме, че трагедията стана около 8.00 часа на 8 март 2016 година пред магазин за цветя на улица “Глазне”. По същата улица от кабинковия лифт в посока полицейското управление се движило “Ауди” с бясна скорост, около 115 км/ч. Шофьорът Сашо Янчев изпреварил микробус и още един автомобил, движещ се пред него. Преди левия завой трудно се разминал с насрещно идващ автомобил и се опитал да се върне рязко в дясната лента за движение, но аудито загубило страничната устойчивост и започнало да се плъзга неуправляемо по диагонал надясно. Шофьорът направил опит да овладее автомобила и задействал спирачната система, но не успял и последвал много силен удар със спрелия пред цветарски магазин лек автомобил “Мазда”.
Именно тогава от него се готвела да излиза 32-годишната шофьорка Наталия Тинчева, която искала да купи цветя за майка си, но била връхлетяна от автомобила. При удара аудито се завъртяло на 1800 в обратна посока на движението си и паднало в циментова вада, намираща се на десния тротоар. Маздата се завъртяла наляво и се ударила силно в ствола на дърво на тротоара. Тялото на жената излетяло, плъзнало се по тротоара и било затиснато от клоните и ствола на изкорененото дърво.
На мястото на инцидента пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията, които установили, че младата жена е починала. Според съдебномедицинската експертиза смъртта й се дължи на тежка, съчетана и несъвместима с живота черепна, гръдна и гръбначно-мозъчна травма, с множествени открити счупвания на крайници и частична ампутация на левия горен крайник.
При инцидента пострада и шофьорът на аудито, който работил като крупие в казино “Платинум” на хотел “Перун” в Банско. Той бе приет с черепно-мозъчна травма в “Пирогов”, но при изписването си след две седмици бе задържан на изхода на клиниката. При довеждането си в съда, с ръка на сърцето си, той каза: “Искрено съжалявам за смъртта на жената. Нямам никакъв спомен за случилото се. Събудих се в “Пирогов”. Съдът му наложи най-леката мярка “подписка” и се разпореди да бъде незабавно изпълнена. Според обвинението Сашо Янчев е шофирал след употреба на наркотични вещества – метаболит на тетрахидроканабинол (канабис). За причиняване на пътнотранспортно произшествие след употреба на наркотици със смъртен случай се предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.
ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *