Искат „главата“ на БСП лидера на Петрич

Вътрешната опозиция в БСП – Петрич се готви да поиска главата на лидерката Йорданка Атанасова заради слабото й персонално представяне на извънредните парламентарни избори, а и на партията като цяло в общината. Зам. председателят на Клуба на офицерите и сержантите от запаса Максим Илиев вчера потвърди, че с неговите колеги са „на кантар“ по въпроса и още днес ще излязат с решение, тъй като имат планирана среща.

Преференциалният вот, който Атанасова събра на изборите като поставена под №5 в червената листа, бе около 2100 гласа, а основният й опонент от ГЕРБ Георги Динев от Петрич бе избран за депутат в 44-ото НС с личен резултат от 5521 гласа, почти колкото има цялата БСП в общината, което за много партийни членове е обидно за традициите на левицата.

Именно това е катализирало отново недоволството на опозицията в БСП – Петрич. По-голямата част от членовете на Клуба на офицерите и сержантите от резерва са на мнение, че резултатът е един вид наказателен вот за лидера Йорданка Атанасова, която не показала с нищо, че в общината има издигнат силен кандидат, с когото социалистите да извоюват мандат от южния град.

За това допринесла и пасивната политика в кампанията, отчитат още от Клуба на ветераните офицери. Признават, че заради неубедителната кандидатура на Атанасова дори се стигнало дотам някои от твърдото ядро да подкрепят други партии.

Отново се изважда на фокус и старият проблем в общинската структура, че като нов председател на  общинската организация на БСП в Петрич, Йорданка Атанасова още преди кампанията не е обявила разграничителната си линия от предишния лидер на столетницата Димитър Капитанов.

ВЕНКО СТОЯНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *