Искат „главата“ на депутата от украинския парламент заради секс скандала

Три фракции във Върховната рада (парламента) на Украйна предлагат да бъде свален от длъжност председателят на комисията по външна политика Богдан Яременко, заяви лидерът на фракция “Глас” Сергей Рахманин, цитиран от БГНЕС.

Искането е заради избухнал скандал с депутата от пропрезидентската фракция “Слуга на народа”. Той беше сниман от парламентарни журналисти как разменя интимни съобщения на телефона си по време на парламентарна сесия и си уговаря среща с жена срещу заплащане.

По-късно Яременко написа в социалните мрежи, че преписката е изфабрикувана специално заради журналистите. Той ги заплаши, че ще им потърси наказателна отговорност заради намеса в личния живот. От парламентарната трибуна се извини на тези, “на които през последните дни е създал неудобство и дискомфорт”.

Според трите фракции, искащи отстраняването на Яременко от заеманата длъжност, поведението му съдържа “елементи на обида към законодателния орган и заявления, които може да се тълкуват като заплаха към журналистите, което е неприемливо и недопустимо”.

Сергей Рахманин настоя, че депутатите и ръководството на парламента трябва да оценят с необходимото внимание поведението на Яременко и да направят необходимите изводи. В същото време се призовава и самият председател на външната комисия да направи “единствената правилна в дадената ситуация стъпка”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *