Искат оставки заради „Златен век“

Обвиниха строителния контрол в лъжи за небостъргача на „Артекс“. От инициативния комитет, който от години протестира срещу строителството на небостъргача „Златен век”, поискаха оставката на шефа на ДНСК архитект Иван Несторов, както и на заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев, съобщава Нова телевизия. Причините – все още не е ясно, има ли сградата валидно разрешение за строеж или не. През последните дни институциите влязоха в лют спор, дали със своя заповед, главният архитект на София е дал зелена светлина на обекта през лятото на 2018. Шефът на строителния контрол се позова на решение на върховния административен съд за случай в Бургас, при който магистратите решили, че има как автоматично да се продължи разрешително.

„Лъжа номер едно – че строителството е законно. Лъжа номер две – това решение на административен съд, което Несторов подхвърли, относно казус, който е съвсем различен. След всичко, което се случи до момента, ние категорично повече нямаме доверие в ДНСК и в министерството на регионалното развитие в лицето на заместник – министър Йовев”, коментира Войслав Тодоров от Инициативен комитет „Лозенец”.

„Не знам дали е енергийна, или политическа, но определено има защита”, заяви Никола Вапцаров от Инициативен комитет „Лозенец”.

„Най-лесно е да бъдат поискани и подавани оставки, по тази тема да изчакаме СГС и прокуратурата и тогава вече да имаме становище от компетентните органи”, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

От ДНСК не коментираха обвиненията в лъжи. не успяхме да намерим за коментар по темата и заместник-министър Йовев, а недоволните готвят протест в сряда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *