Искат постоянен арест за алкохолния бос Миню Стайков

На три лица е поискана мярка „задържане под стража”, сред тях е и Миню Стайков. Другите две лица се издирват. Това съобщиха на брифинг в спецпрокуратурата по случая със спецакцията на „Винпром Карнобат“, „Сис индустрийс“ и „Топаз мел“.

При проверката е установено, че става дума за верига от свързани фирми, ръководена от едно от задържаните лица. То извършва дейност в нелегалната тютюневата фабрика и влага парите в легален бизнес, съобщиха на брифинга.

В разкритата фабрика в промишлената зона на Карнобат са работили чуждестранни служители, които не са напускали фабриката. По време на акцията в помещението не са били открити хора, но машините са работили, съобщава Нова тв.

“Вътре има изградени помещения, в които работниците са живели. Това е направено с цел да не се разбира, че там има дейност. Дори за да не се трупат сметки за ток, осветлението е подсигурявано с агрегати”, разказа наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев.

Той подчерта, че оборудването във фабриката е професионално и е на стойност над 4 млн. лева. На минута са се произвеждали 2000 цигари, а на седмица – 10 000 мастербокса, които са се търгували на външни пазари. Произвежданите цигари са чуждестранни марки и се смята, че може да са били по-вредни от стандартните.

Фабриката работи повече от година, а в схемата са участвали 20 легално действащи фирми, през които са се препирали парите.

“Нашата цел е да разберем кой е финансирал дейността й. Към момента все още не знаем кой точно е ръководител на организираната престъпна група. Разследваме данни и за друга фабрика за спиртни напитки, но чакаме да приключи проверката на отговорните институции, заяви наблюдаващият прокурор”, уточни Кънев.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *