Искри хвърчат в ефира! Експерт в КТ „Подкрепа” попиля Мая Манолова, сравни я с Батман! Омбудсманът със светкавичен отговор: Превъзбудени дами не коментирам

Икономическият съветник и експерт в КТ „Подкрепа” Ваня Григорова заяви току що в ефира на „Здравей България” по Нова Тв, че Мая Манолова проявява тежък популизъм и се вживява като Батмана на България.

Повод за коментара на Григорова беше вчерашното отстраняване на Манолова от заседанието на тристранката.

Ето какво заяви Ваня Григорова:

„Това, което прави Мая Манолова, е тежък популизъм. Националният съвет за тристранно сътрудничество е консултативен орган, на който работодателите защитават позициите си, а не вземат решения. Ако Манолова иска да се бори за нещо, да отиде в Министерския съвет или Народното събрание. Там се вземат решения, при нас – не.

Тя може да присъства на наши заседания, но ако предварително е заявила такова участие.

Манолова каза на място, че е била поканена от г-н Петков, но той каза, че не я бил канил.

На работната група за Закона на хора с увреждания тя стоя 2 часа, опита се два пъти да се включи в разговора, след което излезе навън и заяви, че Националните организации пречат на реформите.

Манолова иска да очерни всички институции и да се представи като Батмана на Републиката. Нека не се занимаваме с нейните циркове, а с по-сериозни теми.”

Минути по-късно реакцията на омбудсманът Мая Манолова не закъсня. Тя обясни в ефира защо е била изгонена от заседанието на тристранката вчера и отговори на експерта на КТ „Подкрепа” Ваня Григорова дали се прави на Батмана на републиката чрез популизъм.

 Ето какво заяви Мая Манолова в „Здравей, България” по Нова Тв:

„Бях на заседанието на тристранката, за да си свърша работата, да съм на мястото, където се обсъждат правата на гражданите и да защитя Заканопроекта за пенсиониране на миньорите, за който един синдикат имаше отрицателно отношение. Не смятах, че това може да предизвика буря от емоции. Дали се правя на Батман на Републиката чрез популизъм? Въпросната госпожа не искам да я коментирам – превъзбудени дами, които имат лично отношение… Не знам от собствено име ли говори, или от името на синдиката.

Двата синдикатат имат какво да крият и са против моето участие. Защо отнемат правата на миньорите да се пенсионират, това е гласувано в парламентае в края на миналата година заедно с бюджета за общественото осигуряване. Този бюджет е минвал през въпросната тристранка, от коята аз и миньорите бяхме отстранени. По време на заседанията те не са възразявали миньорите да се пенсионират по начина, по който са го правила досега.”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *