HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ислямска държава: Не сме забравили Балканите, просто бяхме заети

Джихадистката организация „Ислямска държава“ обеща да обезглави „неверниците“, убивайки сърби, хървати и мюсюлманските предатели на Баканите в нова заплаха за региона, публикувана в босненското издание на списанието на ИД.
„Кълнем се в Аллах, че не сме забравили Балканите. Просто бяхме малко заети, сега се връщаме отново“, предупреди босненската версия на списание „Румия“, а терористичната организация отправи поредната си заплаха.
В статия, озаглавена „Балканите – кръв за враговете и мед за приятелите“, терористичната групировка отправя директни заплахи срещу сърби и хървати за ролята им във войните в региона, както и мюсюлманските „предадели“ на ислямската вяра.
„Скоро воините на халифата ще преминат през Белград, Загреб, Сараево, Тирана, Прищина, Скопие и други градове, отсичайки глави и проливайки кръвта на неверниците“, предупреждава статията.
Джихадистите заявяват категорично, че не са забравили, че сърбите и хърватите се бият срещу мюсюлмани през войната от 1992-1995 г. „Мислехте ли, че когато се върнахте у дома с ръце, изцапани с кръвта на мюсюлмани, всичко, което се е случило е приключило?“, пише „Ислямска държава“ преди да заяви, че войната от началото на 90-те години е началото на края.
Материалът в списанието продължава с обещанието, че всички предатели на ислямската вяра в Босна, сръбския район Санджак, Албания, Косово и Македония ще бъдат „унищожени“ със „саби и кинжали“, освен ако не се обърнат отново към Исляма.
„Кръвта ви е по-скъпа и по-сладка за нас, от тази на сърби и хървати“, пише в статията.
Авторите припомнят атентатите, свързани с ИД, във Великобритания, Франция, Германия и САЩ; страни, наречени по-силни от Балканите, но въпреки това беззащитни. В материала пише, че джихадистката организация е превърнала тези страни от прехвалени сили в унижени и уплашени народи.
Статията предупреждава: „Не мислете, че сте в безопасност и сте готови“.
Списанието „Румия“ се издава на няколко езика, включително арабски, английски, турски, немски и френски от медийния екип на ИД Ал-Хайат. Името на изданието означава „Рим“ и се смята, че е така, защото е посветено на падането на Римската империя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *