
Продукти
250 гр пилешко месо – жарено,
250 гр ориз,
600 гр пилешки бульон,
100 гр скариди,
100 гр шунка,
2 кренвирша,
1 глава лук,
2 скилидки чесън,
1 червена чушка,
3 с. л. олио,
100 гр грах,
2 домата,
сол,
червен пипер,
зелени чушки
Начин на приготвяне
Пилето и кренвирша нарежете на по-едри парченца, шунката на кубчета. Доматите попарете и обелете, нарежете на парченца. Запържете нарязания лук, смачкания чесън и нарязаната червена чушка до омекване, сипете ориза и запържете. Добавете бульон, сол и черен пипер, захлупете с капак и жарете на слаб огън – 15 минути. Добавете останалите продукти и жарете под капак още 10-15 минути, докато поеме цялата течност. Поръсете със ситно нарязан магданоз, украсете с нарязана на колелца зелена чушка и сервирайте. За да приготвите по-екзотична паеля – може да добавите освен пиле, бяла риба, заешко, миди или калмари