HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Историците от ПИФ на ЮЗУ се събраха 20 г. след дипломирането, сред тях вече има зам. областен управител и многодетен татко с 4 деца

След 20 г. възпитаници на Правно-историческия факултет в ЮЗУ се събраха на емоционална среща в известно заведение в Благоевград. Идеята за тази среща се родила спонтанно при разговор на зам. областния управител на Кюстендилска област Райчо Цветин с негови бивши състудентки. На поканата се отзовали 20 съвипускници, някои от които били толкава променени от живота, че едва се разпознали. На срещата присъствали и някогашните им преподаватели доц. Стоян Дечев и тогавашните асистенти Валентин Китанов и Иван Петров.
След завършването им на Правно-историческия факултет животът ги разпилял, но всеки е запазил част от младежкия огън в очите си. Някои от бившите състуденти са се реализирали като директори на исторически музеи, други работят в застрахователни компании и световни концерни. Част от випуска са се ориентирали и работят като гранични полицаи.
Райчо Цветин определи като патриоти петима свои колеги и колежки, които са създали по три деца, а Бисер Смиленски от Петрич се отчел с четири дечица в живота, с което е допринесъл значително за преодоляване на демографската криза в държавата.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *