Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Историческа среща Путин-Тръмп

Историческа среща Путин-Тръмп. Президентите на Русия и на САЩ се срещнаха за първи път на четири очи на форума на Г-20 в Хамбург.

„С президента Путин обсъждахме различни неща. Мисля, че всичко е наред, много добри разговори. Сега ще разговаряме отново, но очакваме много позитивни неща за Русия, Съединените щати. За мен е чест. Благодаря Ви”, заяви Доналд Тръмп.

„Г-н президент, разговаряли сме по телефона няколко пъти по важни двустранни и международни въпроси. Но телефонните разговори определено не са достатъчни. Ако искаме позитивно развитие на двустранните отношения и решаване на някои международни проблеми, определено се нуждаем от среща очи в очи. Радвам се, че мога да се срещна с Вас лично. И както Вие казахте – нашата среща ще има положителен резулта”, заяви Путин.

Дългоочакваната и следената от цял свят среща между двамата се провежда в зала 14 на Конгресния център в Хамбург, където продължава срещата на Г-20. Тя започна с малко закъснение. Символичен домакин е Тръмп. В нея от руска страна участват външният министър Сергей Лавров, а от американска държавният секретар Рекс Тилърсън. Журналистите бяха допуснати за първите две минути от срещата.

По-рано двамата президенти се срещнаха в кулоарите на форума на Г-20 и си стиснаха ръцете.

Днес американският президент написа в Twitter, че очаква с нетърпение всички свои двустранни срещи в рамките на Г-20, включително и тази с руския си колега.

На въпрос на журналисти дали Путин, също както Тръмп, очаква с нетърпение разговора, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че „отговорът е положителен“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *