HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ! Макрон и Борисов решават влизаме ли в еврозоната

Преди минута приключи срещата между премиера Борисов и новоизбрания президент на Франция Макрон. На срещата са били обсъдени въпросите за влизането на България в Шенген, еврозоната, както и парламентарните избори във Франция, съобщи “Пик”.
“Препотвърдихме поканата и през август месец президентът Макрон ще посети страната ни”, заяви Борисов и допълни, че е направен добър разговор за основни теми свързани с председателството.

 “По темата за социалните политики имаме достатъчно основания да работим заедно, отчетохме всички усилия които полохиме да опазването на границата, реформите които сме направили. Аз мисля, че с новия президент изградихме едно добро начало и доверие и съм убеден, че по-натам при посещението му през август това ще продължи”, заяви премиерът Борисов след срещата с Макрон.

Той отбеляза, че както всички в Европа всички се надяват в негово лице да тегли Европа напред, да са силни единни и да не забравя периферията. “Ние сме географската периферия, важна е охраната и защитата”, допълни Борисов.
Пред журналисти Борисов заяви, че всички работодателски организации страдат от липсата на работници и за туризма у нас внасяме работна ръка. “Би могло с един по-добър контрол, еднакви заплати и осигуровки да се избегне това”, заяви премиера. Между българските и френските служби пък имало много добър обмен. Премиера подчерта, че чрез председателството България ще има много добър шанс да влезе в чакалнята на еврозоната, а така ще се избегне “Европа на две скорости”.

“Конкретно нашият финансов министър и френския финансов министър говорят по тези теми. Макрон заяви, че и утре би могъл да дойде, ще може да види границата, морето и красотите на България. Той обича страната ни и съм оптимист след срещата с него, много енергичен и слънчев човек”, допълни премиера.
Това бе първата от редицата международни срещи на министър-председателя след началото на третия му мандат.
По-късно започва и официалното посещение в Берлин, където българският министър-председател ще се срещне с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *