Исус Величков: Братовчед ми излизаше на ринга, за да падне

Български състезател почина, докато се боксира под чуждо име в Албания. Борис Станчов пропаднал по време на състезанието, а по-късно издъхнал в болницата. Трагедията разтърси боксовите среди. Стана ясно, че Борис Станчов е участвал в турнира под чужда самоличност, като се е представял за братовчед си Исус Величков. Как е възможна такава подмяна, защо се прави и кой има интерес, разказва Исус Величков пред Нова тв. Той не е боксьор, но е дал личните си данни на братовчед си, за да се състезава от негово име.

 “Не съм аз човекът, който почина. Аз дадох личните си данни на братовчед ми Борис, за да се състезава. Той имаше забрана да играе, но не знам защо. Аз имам лиценз, защото преди тренирах футбол, но не знам, сигурно за бокса треньора на Боби го е направил”, коментира пред Нова Исус. 

“Той ми каза, че няма да имам ядове с личните данни и се съгласих. Боби се боксира с моето име вече шест мача. Доколкото знам на него му плащат, за да пада. Но този последния мач беше доста нахъсан. Боби ми е много голям приятел и втори братовчед”, коментира младият мъж.

След инцидента му казали, че могат да го осъдят заради злоупотреба с личните данни.

“Сигурно треньорите му знаят, щом Боби играе в чужбина с чужди лични данни. Той си го познава траньора и според мен той е главния виновник и мами така държавата. То няма как иначе да е. Никой не е очаквал, че ще се случи подобно нещо”, коментира още Исус. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *