HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Италианецът Л. Каприоти обеща да изплати заплатите на 200-те работнички в Дупница на 4 вноски

Работничките от италианския обувен цех “Амбонданца” в Дупница, които протестират, след като са завлечени от работодателя си с по няколко заплати, ще получат парите си на четири вноски от 1 март до 1 юни. Това се разбра след срещата вчера на италианеца Луиджи Каприоти с омбудсмана Мая Манолова. Тя пристигна в Дупница в 10,15 ч., което съвпадна с почивката на работничките в трите цеха в сградата на „Еврошуз” и те не бяха пуснати в полагащата им се почивка от 15 мин. В понеделник споразумението ще бъде подписано и копие от него ще се изпрати до омбудсмана М. Манолова.

Работничките настояваха Л. Каприоти да им изплати дължимите пари наведнъж, но вчера се съгласиха и на предложения вариант заплатите им да се изплатят на 4 вноски от 1 март до 1 юни. Те обаче остават в стачна готовност, ако споразумението не се изпълнява.

От Инспекцията по труда все още не са съобщили открили ли са нарушения в цеха на италианеца. Директорът на инспекцията Златанов заяви, че резултатите от проверката ще бъдат огласени към края на месеца.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *