Италианец с бизнес в Кюстендил вдига хотел в пустееща от години сграда на Предел

Една от най-големите инвеститорски компании у нас „Глобъл Инвестмънт Пропъртис” ЕООД, представлявана от Емил Енев, е с намерение да инвестира в Разлог. Фирмата е депозирала в местната администрация инвестиционно намерение за изграждане на 16 еднофамилни жилищни сгради – къщи от алпийски тип. Тя е собственик на 19 имота с обща площ от 15 дка, намиращи се в местността Църнако. Те са включени в общ проект за изграждане на комплекс от затворен тип с името „Елизиън Шалет Парк“. В него е предвидено изграждане на 19 луксозни еднофамилни къщи с обща застроена площ от 4086 кв.м.

От инвестиционното предложение става ясно, че ще бъдат застроени 16 от общо 19-те имота. В него е уточнено, че в два от тях на този етап не се предвижда жилищно строителство, а третият не е включен в искането, тъй като за него вече са проведени всички необходими процедури и той е застроен. 

Местонахождението на новия комплекс „Елизиън Шалет Парк“ е в подножието на Пирин и в непосредствена близост до голф игрищата.

Предвид основната дейност на компанията, която е предприемачество и покупко-продажба на недвижими имоти, къщите най-вероятно ще бъдат продадени.

Още една инвестиция е на път да бъде реализирана на територията на община Разлог. Пустееща от дълги години сграда на Предел, намираща се вдясно на пътя за Благоевград, след караваните, ще бъде превърната в хотел. За нея вече е изготвен ПУП-ПЗ – план за застрояване с отреждане за хотел. Възложител е регистрираното в Кюстендил дружество „Пациани“ ЕООД на италианеца Тациано Партеми, което е собственик на сградата и възложител на изготвения ПУП. Дали дружеството само ще инвестира, на този етап не е ясно. Дейността му в Кюстендил е насочена в областта на обувната промишленост – производство на лицеви кожи и изделия от тях.

В момента тече 14-дневният срок, в който заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Така изглежда проектът за комплекса от 16 къщи

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *