Италианско дружество с бизнес в Сандански се сблъска челно с българското законодателство

Един от най-успешните чуждестранни инвеститори у нас – италианецът Аугусто Орсини, се сблъска челно с българското законодателство и в частност с РИОСВ – Благоевград, която го удари с месечна глоба от 55 лв. заради неспазване на индивидуалните

емисионни ограничения на вредни вещества на заустваните в отводнителен канал отпадъчни води от предприятието за производство на облекла за еднократна употреба за болнични заведения в Сандански.

Разрешителното на завода за заустване е от февруари т. г., но РИОСВ излови италианската фирма чак при проверка на място миналата седмица.

Глобата едва ли ще притесни особено италианеца, който е изпълнителен директор на обезпеченото с капитал от 9, 261 млн. лв. дружество STS Medical Group, управляващо предприятието в Сандански. Самият той е предприемач от 18-годишен, когато основава в Италия първата си компания, а от 25 години работи в областта на медицинските изделия в многобройни заводи по цял свят, единият от които е Пиринско.

Освен на Орсини, екоинспекцията издаде 2 наказателни постановления за по 1000 лв. всяко на обувната фабрика в петричкото с. Коларово – за неизвършване на собствен мониторинг на количеството на изливаните отпадъчни води, както и за непредставяне на годишен отчет за флуорсъдържащи парникови газове за календарната 2016 г.

Митко Петков Лебешковски пък е с акт за нарушение на разпоредбите на чл. 38, ал. 1, т. 7 от Закона за биологичното разнообразие – не само че притежавал, но и изложил на публично място препарирана голяма бяла чапла.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *