И ловец съм, и рибар съм! Ловджиите от Абланица повалиха три прасета при първия си излет за сезона, туристи извадиха 50-кг сом от яз. „Ханчето”

Изключително успешен се оказа първият ловен излет за членовете на ловната дружинка от хаджидимовското село Абланица. На зазоряване в неделя под дулата на пушките им паднали три прасета. Едното от тях е повалено от ръководителя на дружинката Ибраим Асанов. Другите две са отстреляни от колегите му Юсеин Имамов и Баадин Шерифов. Най-големият от повалените глигани е с тегло 250 килограма.

Докато ловците се радваха на добрия си отстрел, туристи от Перник уловиха 55-килограмов сом в язовир „Ханчето” край Абланица. Запалените риболовци често идвали на този язовир и отсядали в хотел в района. Местни жители разказват, че това не е единственият голям улов от язовира. Там са хващани толстолоби по 30-40 килограма. Във водоема има и двойка сомове с дължина 2 метра, те са наблюдавани под водата със специална камера. 55-килограмовият сом е върнат отново във водата малко след като е уловен.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *