И перничани подкрепиха каузата за по-чист въздух

С концерт под наслов “Дишай, Перник” перничани застанаха в подкрепа на каузата за по-чист въздух, съобщава БTA. Според организаторите на проявата – гражданската инициатива “Дишай, Перник”, качеството на въздуха в града е влошено и е застрашено от евентуалната реализация на четири инвестиционни предложения, предвиждащи производство на енергия чрез изгаряне на отпадъци.

“Местонахождението на бъдещите инсталации образува триъгълник, в средата на който е Перник”, обясни Ивайло Велинов. Пулмологът д-р Александър Симидчиев – председател на сдружение “Въздух за здраве”, обяви, че в момента замърсяването с фини прахови частици превишава петкратно допустимата норма и по този показател Перник е сред водещите градове в страната.

“С днешния концерт поставяме началото на борбата ни за по-чист въздух”, заяви Галя Гергинова – един от инициаторите на проявата. С посланието “Предай нататък” на присъстващите бяха раздадени 40 диска с филма “Бунище земя”. Инициативата бе подкрепена от неправителствени организации, от местни и столични рокгрупи, танцьори и талантливи деца.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *