И последната надежда Дупница да има свой депутат се изпари, водачката на листата на „Има такъв народ“ В. Василева избра да влезе от Кюстендил и Н. Златарски остана извън парламента

Изпари се надеждата на дупничанина Николай Златарски да стане депутат. До вчера третият в листата за 10 МИР – Кюстендил на „Има такъв народ“ бизнесмен и общински ръководител на партията се смяташе за единствения депутат от Дупница. Надеждите му се подклаждаха от факта, че водачката на листата Виктория Василева беше изразила пред ЦИК желание да влезе в парламента от 26-и избирателен район в София. При такова обстоятелство Златарски влизаше в парламента, тъй като на изборите събра 911 преференциални гласа. В последния момент обаче Василева е оттеглила молбата си и остава депутат от Кюстендилска област.

Вчера репортер на “Струма” потърси Николай Златарски за коментар. Ето какво заяви той:

“Не крия, до последно се надявах аз да бъда депутатът на “Има такъв народ” от Кюстендилска област, но животът продължава. Няма да се отказвам от партията”, категоричен бе бизнесменът.

Както “Струма” писа, Дупница остана без нито един депутат в 45-ото народно събрание. Представителите на област Кюстендил в парламента са двама, те влизат от листата на ГЕРБ. Румен Георгиев, който влиза от листата на БСП, е от Враца, а Виктория Василева от “Има такъв народ” е от столицата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *