HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

И Румяна Бъчварова остава извън парламента

Бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова не попада в парламента. Бъчварова бе поставена на седмо място в листата на ГЕРБ в 25 МИР София, но на първо време преференциите й не достигат, за да се класира в Народното събрание.

Преференциален вот за Бъчварова са упражнили едва 275 души, което е далеч от нужните по закон 7%. Преференциите пренаредиха листите на ГЕРБ и в два от софийските многомандатни избирателни района.

Това не засяга водачите на листите на ГЕРБ в 24-ти и 25-ти МИР в София, а поставените на второ място кандидати, сочат неофициални данни.

Според тях в 24 МИР в София номер 11 в листата на ГЕРБ Борислав Борисов измества втория – бившия конституционен съдия Георги Марков, пише “Епицентър”.

Борисов, който е под номер 11, какъвто е и номерът на ГЕРБ в бюлетината, е получил над 4500 преференции, а Марков – 1259. За пренареждане на кандидатите в листата са нужни 7% от действителните гласове за съответната листа.

Разместване има и в листата на ГЕРБ в 25-и МИР. Там 11-я – Христо Гаджев мести вторият – министърът на енергетиката в кабинета “Борисов 2” Теменужка Петкова.

Гаджев има 5591 преференции, а Петкова – 484. Петкова обаче е и водач на листата на ГЕРБ в Търговище. При официалното разпределение на мандатите ще стане ясно дали въпреки разместването Петкова и Марков ще влизат в парламента.

Бившият председател на парламента Цецка Цачева, също може да се размине с депутатското място.

Цачева, която бе втора в листата на ГЕРБ в Плевен, стана четвърта след пренареждането по преференции. Измества я Владислав Николов, който е получил най-много преференции на вота в неделя – 5200. За досегашния депутат Николов бе отредено 4 място, но вече е втори.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *