И селският поп включен в комисията по избор на библиотекар на читалището в Крайници

Председателят на читалищното настоятелство на НЧ “Развитие 2010 г.” в село Крайници Спас Ильов търси да назначи библиотекар. Първото условие за кандидатите е интересно и не съществува в нито една обява за работа: “Добър човек с отлични комуникативни умения /да намира общ език и интереси с хора от различни възрасти/”.

Спас Ильов е собственик на фирма за противопожарна техника, но отделя от свободното си време и за читалищна дейност. Второто изискване към евевнтуалните кандидати е да са български граждани, уважаващи българските традиции и култура. С предимство са кандидатите от село Крайници.

“Изборът на бибилиотекар ще се извърши от представители на детската градина, училището, свещеника на селото… някъде около 10-ина души. Пред тях всеки кандидат ще изложи своята концепция за библиотечната дейност, която ще развива. Ще има въпроси за традициите в селото, фолклора… По време на изпита ще се разбере кой от кандидатите е комуникативен и умее да общува свободно с хората. Имахме горчив опит от предишния секретар на читалището, който трудно комуникираше с всички хора в селото. Имаше скандали и разправии. Не искаме да се повтори отново с назначаването на библиотекар. Искам децата на Крайници да знаят за историята на селото, фолклора… Да ходят по фестивали. Читалището да развива добра дейност, да има културни мероприятия”, заяви пред репортер на „Струма” Спас Ильов.

В момента секретар на НЧ “Развитие 1910 г.” в село Крайници е Кристина Косовска. Досега не е имало библиотекар на щат в читалището.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *