Йордан Йовчев: Благодарение на д-р Камбитов масовият и елитният спорт в Благоевград се развиват отлично

Д-р Атанас Камбитов и легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев присъстваха на първа копка за обособяване на стрийт фитнес и кросфит площадка в парк „Македония“  – Благоевград.  Съоръжението, което предстои да бъде монтирано е изключително модерно и отговаря на всички изисквания за безопасност при тренировки. На него ще има възможност да се провеждат състезания и турнири от национално и европейско ниво. Уредите ще бъдат на разположение и на жителите и гостите на Благоевград.

 „Някои хора се опиват да внушат, че парк „Македония“ не е парк, сами може да се убедите, че това са само приказки. За 2-3 години го превърнахме и в дом на българската и световната музика, превърнахме го и в дом на спорта. Има зали за бокс, за таекуон-до.  Ще бъде изградена и първата площадка за стрийт фитнес и кросфит на територията на парка. Следващият мандат ще изградим още 2-3, най-малко, така,  че да обхванем града. Благодаря и на Вас г-н Йовчев, Вие сте пример за всички тези млади хора, които в момента са тук. Дай, Боже това да са бъдещите шампиони,  да славят  Благоевград по цял свят.“

Йордан Йовчев сподели впечатленията си от развитието на спорта в Благоевград, както и от условията, които се предлагат.

„Изказвам благодарност на Атанас Камбитов за всичко, което прави за масовия спорт, за елитния спорт . Надявам се, че подобни неща ще продължат да се случват в Благоевград. Пожелавам успех“, каза Йордан Йовчев.

Сред съоръженията, които ще бъдат монтирани на новата стрийт фитнес и кросфит са шведска стена, маймунска стена, колело за сила и баланс, двоен лост, лежанка за коремни преси, въже за катерене, халки, двойна успоредка, стълба на три нива за подскоци, раздвижване и рехабилитация, лостове за набиране с различни  височини и др.

На церемонията присъстваха народният представител Даниела Савеклиева,  вицепрезидентът на Световната федерация по таекуондо ITF, кандидати за общински съветници, представители на спортни клубове.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Бойко

    Господин Йовчев забравихте да споменете ,че слънцето над Благоевград изгрява благодарение на доктор Камбитов.Аз специално имам един въпрос към Струма.Защо не качвате последните социологически проучвания на “Алфа рисърч”?Може би сте притеснени от резултатите на изследванията?Като отговорна медия би трябвало да информирате общественоста!Ама май ви пари под лъжичката!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *