КАДРОВА РОКАДА! Доц. Стаменка Митова стана зам. декан на Факултета по обществено здраве в ЮЗУ, след като доц. Д. Попова се отказа от поста

Преподавателят в Катедрата по кинезитерапия доц. д-р Стаменка Митова е новият зам. декан по научноизследователска работа и магистърски програми на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт в ЮЗУ „Н. Рилски”.Тя наследява на поста доц. д-р Даниела Попова, за която в университета се коментира, че се готви да започне работа в Медицинската академия в София, като евентуално преподава на половин щат и в ЮЗУ.

По този повод деканът на факултета доц. д-р Миглена Симонска коментира, че доц. Попова е подала заявление за оттегляне от заместникдеканския пост, но към момента е на основен трудов договор в Югозападния университет и на пълен щат.

От документи, които са публични и са качени на сайта на Медицинския университет, е видно, че Даниела Попова е единствен кандидат в конкурса за доцент по „Теория и методика на спортната тренировка” за нуждите на Факултета по обществено здраве към МУ – София.

Даниела Попова

Самата доц. Попова, която бе и ръководител на катедра „Кинезитерапия”, стана зам. декан през лятото на 2017 г. – седмица след като доц. д-р Стоян Везенков бе избран за декан на факултета. Две години по-късно доц. Везенков напусна и започна работа в частния сектор.

В тази връзка настоящият декан доц. д-р Симонска припомни, че тя и заместниците й в лицето на доц. д-р Росица Дойновска и доц. д-р Стаменка Митова довършват четиригодишния мандат на предишното деканско ръководство, който изтича след около 8 месеца. Така през лятото на 2021 г. във Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт отново ще има избори.

Миглена Симонска

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

 1. Торният бръмбар

  Поредната “калинка”, кацнала на “професорския” .уй!

  Отговор
 2. доцент X

  Съвсем нормално е да изчезват. Как иначе!
  Тази мацка явно доста добре го е мачкала гнусния куц пенсионер Андреев щом толкова бързо се издигна по стъпбицата. Колкото по не си гнуслив толкова повече просперираш. Отвратителна ситуация в ЮЗУ. Поредното доказателство че парите решават всичко. За какво иначе се сключват договори за медийно отразяване – Струма получава комисион, пише сърцераздирателни статии за успехите на кликата покрай пишман професора.
  Защо един журналист не се изправи и не напрви анализ – какъв научен принос има цялата тази групичка – псевдо-кадърни? Колко пари излапаха и какво има срещу тези пари -черно на бяло – какъв научен принос или ще броим седалките по спортните площадки и плочките за да се отчете? Колко проекта бяха блокирани на къде по-кадърни хора?
  Ако това което се обяснява като успехи от властта в юзу беше вярно – до сега тук да се е напълнило с кадърни западни студенти. А то отново само гърци които искат да вземат бързо диплома, тук там някой Еразъм студент който изпада в културен шок при първия му контакт с преподаватели и администрация.
  Е Струма, до кога ще бъдете псевдо журналисти? Кога ще попитате защо плочките около първи корпус вече са разкривени (не че някога са били подредени), защо не попитате какво правят прподавателите с ненужните таблети докато в кабинетите си ползват 10 годишни компютри и то по един на 4-5 човека и колко комисион е получил БЮ от МТЕЛ за тези таблети? Кога ще попитате кое формира 16000 месечно чисти като възнаграждение на ректора? Кога ще поискате ректора да си публикува дисертацията – все пак са минали доста години – каквото и ценно да е разработил вече едва ли има такава патентна стойност? Кой от вас ще го попита защо само централния вход има портал за температурен контрол – или както беше в стария виц – насред полето има врата и само лудите минават през нея а другите я заобикалят.
  Кой от вас ще поиска по закона за достъп до информация, всичко свързано с търгове и процедури по закона за разитие на академичния състав? Кой отвас ще попита колко хора в администрацията без научна степен и с не повече от 10-15 години стаж получават тройни доцентски заплати?

  Отговор
 3. Бай Хой

  А, кво стана, бе? Къде изчезнаха критичните коментари? Май газетарската цензура си заработва надбавките от незаконния ректор-пенсионер и кликата му!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *