Кадрови дефицит в имотния регистър на Служба по вписванията – Благоевград, в звеното остана само една служителка, спешно командироваха служители от региона

Кадрова криза застигна звеното за имотни регистрации към Службата по вписванията в Благоевград. Дългогодишни служители си тръгнаха един по един в рамките на няколко месеца. Първо бе уволнена Капка Хаджигаева, като от Агенцията по вписванията в София не пожелаха да огласят причините за налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание на опитната служителка. Неофициално се разбра, че е отстранена след жалби на недоволни граждани. Капка Хаджигаева остана огорчена, но предпочете да запази мълчание, след  което заведе дело в Административен съд – София. Междувременно на нейното място тихомълком бе назначена служителка от Кочериново.

Кадровият проблем  възникна отново, след като преди няколко дни остана празен столът на другата опитна служителка Антония Велева, която напусна и след спечелен конкурс стана деловодител в Районен съд – Благоевград.

По същото време е излязла в болнични и третата по-старша служителка и на практика в имотния регистър останала само последната назначена, което изправило пред критична ситуация отдела. Липсата на експерти рефлектирало върху обслужването на гражданите, което довело до напрежение. Недоволна от бавното предвижване на документите клиентка си изляла гнева върху софийски началник, който бил в благоевградския офис. За преодоляване на безпрецедентния кадрови дефицит са командировани четирима служители от други градове на регионалната дирекция, чиято шапка е в столицата. Това обаче е палиативен вариант до провеждането на конкурс за вакантния щат. Дали ще бъде обявен такъв, или ще бъде спуснат някой вътрешен човек, предстои да се разбере.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *