КАДРОВИ РОКАДИ! Директорите на РЗИ и Спешен център – Кюстендил излизат в пенсия, лекари от хирургичното отделение на дупнишката болница оглавяват временно структурите

Директорите на областните структура ни РЗИ и Спешен център в Кюстендил д-р Христо Кознички и д-р Анелия Георгиева излизат в пенсия. От 1 юни в креслата им като вр.и.д. шефове сядат лекари от хирургичното отделение на общинската болница в Дупница. Мястото на д-р Кознички в РЗИ ще заеме шефът на Спешен център – Дупница д-р Златко Величков, който работеше и като хирург в общинската болница в Дупница. От ръководството на болницата заявиха, че д-р Величков е подал молба за напускане и от 1 юни е освободен. В момента той е в платен годишен отпуск.

Заплатата на шефа на РЗИ е 1500 лв. До момента не е имало желаещ медик, които да пожелае да заеме мястото на д-р Кознички, който е пенсионер.

Като вр.и.д. шеф на Спешен център – Кюстендил от 1 юни ще бъде назначена анестезиоложката д-р Албена Рапатинска, която е от Кюстендил, но работи в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница.

И двамата началници ще бъдат назначени като вр.и.д. и в рамките на 3 г. трябва да бъде обявен конкурс за шефските места.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *