КАДРОВИ СКОК! Лидерът на БСП в Кресна Петър Петров и разложкият бизнесмен Марин Катранджиев назначени в УС на ЮЗДП

Започналата промяна в системата на горите от служебното правителство изстреля двама кадри от Пиринско в УС на Югозападното държавно предприятие. Това са председателят на БСП в Кресна Петър Петров и разложкият бизнесмен Марин Катранджиев, научи „Струма“. Петър Петров е подписал договор на 3 юни, два дни след заповедта на служебния министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков, с която бяха освободени членовете на УС на ЮЗДП Мария Маринова и инж. Ваня Каменова. Пред репортер на „Струма“ Петър Петров вчера потвърди новината за кадровия скок, а на въпроса има ли опит в системата на горите той заяви следното: „По образование съм машинен инженер, но не мисля, че това има отношение, тъй като съм назначен като независим експерт. Два мандата съм общински съветник в Кресна и имам опит в работата с документи. Няма противоречие в това, че съм назначен за член в УС и съм кандидат за народен представител в листата на БСП за Благоевград”.

 Петър Петров е председател на БСП – Кресна от 2016 г., а за предстоящите парламентарни избори е на шесто място в депутатската листа. Работи към частна фирма по специалността си като машинен инженер. Вторият член на УС на ЮЗДП – разложкият бизнесмен Марин Катранджиев, също потвърди пред „Струма“ за назначението и заяви, че е подписал вчера договора си.

„От 1990 г. съм в системата на горите. Започнал съм като редови горски в Разлог, бил съм началник на участък и директор  на ГС – Белица. При приватизацията станах собственик на дърводобивно предприятие, но тази фирма вече не развива дейност. Имам друга частна фирма, но основно се занимавам като експерт по съдебни дела, свързани с нарушения в горите”, каза  Марин Катранджиев.

Той се въздържа от коментар от кого е предложен за член на УС на ЮЗДП, но бе категоричен, че с политика не се занимава от 2004 г.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА   

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *