КАДРОВИ ХОД! Д-р Ал. Костов назначен за зам. директор на МБАЛ – Благоевград

Бившият шеф на дирекция „Медицински дейности“ в РЗИ д-р Александър Костов е назначен за зам. директор на МБАЛ – Благоевград. Той ще отговаря за  медицинската част и в болницата.

„Повече от 3 години съм без зам. директор, откакто д-р Иво Димитров пое ръководството на Здравната каса“, заяви директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Д-р Александър Костов е с богат административен опит и в професионалната си кариера е заемал няколко пъти ръководни позиции, включително и като зам. директор на МБАЛ – Благоевград. През 2015 г. стана директор на дирекция „Медицински дейности“ в РЗИ, но миналата година бе взет на прицел от шефката си д-р Лена Павлова, която първо му наложи дисциплинарно наказание „забележка“ с мотива, че за 2 г. на поста директор на отдел „Медицински дейности“ не е направил  нито една проверка на аптеките в областта. Наказанието бе отменено от Административен съд. След това д-р Павлова депозира сигнал срещу него и в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси заради съвместяване на служебните си задължения и тези на общински съветник в Симитли. Преписката не установи нередности и приключи в негова полза. Впоследствие обаче тя намери начин да го уволни и когато се пенсионира и бе обявен конкурс за нов директор на РЗИ – Благоевград, д-р Лена Павлова отново се кандидатира за мястото, конкурирайки се с д-р Александър Костов, предишния шеф на здравната инспекция д-р Михаил Кметски и д-р Калоян Калоянов. Конкурсът бе спечелен от д-р Калоянов.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *