Кадърът на „Вихрен“ А. Иванов проби на финал във висшата лига на американските университети, лъсна нула номер вместо с изрусена коса

Кадърът на „Вихрен“ Антъни Иванов отново проби на финала във висшата лига на американските университети. Възпитаникът на топтреньора от Сандански Николай Вакареев беше в щафетата на своя „Вирджиния Тех“, която на 4х200 ярда св. стил даде най-доброто време в историята на висшето учебно заведение 6.16,36 мин. и се класира на 4-то място в решителната фаза на първенството на Американската конференция. Нашето момче лъсна нула номер и не успя да последва примера на съотборниците си да се появи за състезанието с изрусена коса, но пък получи уайлдкарт за финалното плуване на 200 ярда бътерфлай след четири седмици, финиширайки трети с постижение 1.41,01 мин., което е негов личен рекорд в такъв басейн. Пръв мина разстоянието Ник Албейро /Луисвил/ с гросмайсторския резултат 1.38,65 мин., втори остана с 1.40,48 мин. съекипникът на Иванов – Блейк Маноф.

„Плуването на Антъни беше невероятно. Свърши прекрасна работа. Трябва обаче да анализираме детайлно представянето му, защото напоследък ми споделяше, че няма достатъчно сила. Въпреки това записа най-доброто си време и държи училищния рекорд. Имаме месец на разположение да коригираме някои неща, за да слезе под 1.40 мин. в битката за медалите”, коментира наставникът на А. Иванов отвъд Океана Серхио Лопес.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *