Кажи ми какво работиш, за да ти кажа какъв секс правиш

Сексуалността и темперамента на човек са свързани, а професията всеки от нас си избира съзнателно и на решението ни влияят нашите интереси, способности, особености на характера. Това означава, че спокойно можем да кажем: “Кажи ми каква ти е професията и аз ще ти кажа що за човек си.” Естествено не съществува универсална кройка, по която са скроени всички инженери, военни, президенти на големи фирми, ватмани. Но не можем да не признаем, че съществуват общи черти у хората с една и съща професия. Не случайно има вицове за милиционери, професори, научни работници… Всяка дейност “диктува” на човека своите норми и правила на поведение, които с времето се превръщат в навик. И не е толкова трудно да се предвиди как ще се прояви тази “природа” в дадена ситуация. В това число и в интимните отношения.

Военен
От човека, който е свикнал да се подчинява на заповеди и да се движи през живота с маршова стъпка, едва ли може да се очаква особена изобретателност, спонтанност и бурен секс. Това не означава, че любовта с такъв мъж трябва задължително да протича по схемата “легни – стани!” Но едва ли си струва да се очакват от него изискани ласки и изтънчени сексуални игри. Поредната звездичка на пагона повишава самочувствието на много военни, но заедно с това прави мисленето им по-закостеняло и лениво. И когато се окаже в леглото с такъв “командир”, жената неизбежно чувства, че й се отрежда второстепенна роля в секса. Тези мъжествени войници губят по точки в отношение на артистизъм и изобретателност, но печелят с техничността си и добрата физическа форма.

Програмист, компютърджия
Особеността на сексуалното поведение на представителите на тази професия се определя от две части на тялото – тази, с която мислят, и тази, на която седят. За никого не е новост, че “компютърните гении” са умни и имат особен начин на мислене, за който са характерни схематичността и навика да следват определени алгоритми. А на любовта й е нужно вдъхновение, непринуденост, дори доза нелогичност. Излишната дълбокомисленост често прави мъжете-програмисти скучни партньори. Именно затова някои от тях предпочитат виртуалния секс – т.е. безличният, които не задължава с нищо партньорите. Заседналият начин на живот, който водят, може да им докара с течение на времето простатит и други неприятности. С помощта на ласки, нежности и разходки на чист въздух ще ви се удаде на събудите тяхното либидо и тогава трудно ще намерите по-верен и надежден спътник в живота.

Предприемач
Бизнесът, както е известно, не е занимание за хора със слаби нерви. Твърдостта и решителността, които трябва да проявяват мъжете от тази професия, за да оцелеят в света на бизнес акулите, се отразяват по 2 начина на сексуалното им поведение. В единия случай бизнесменът е решителен и в секса и доминира в любовния дует. В другия случай мъжът “предава” сексуалната инициатива на партньорката си. Диапазонът на неговите пристрастия е широк – от поза “ездачка” до игри в стил садо-мазо. Може да звучи печално, но постигнатите успехи и процъфтяването на бизнеса често са доказателство за занижени сексуални потребности. Мъжът-бизнесмен работи по 24 часа и забравя за простите човешки радости, една от които е сексът. Постепенно интимният живот минава на втори план и да се промени това не е лесно. Има и друг вариант, когато мъжът, неспособен да се наслаждава пълноценно на секса (импотентност или други разстройства), бяга от проблема си, като потъва в работата. Тя се превръща в страст и му носи не само пари, но и удовлетворение.

Ръководител
В тази група попадат всички, които оглавяват и управляват работата на поверените им колективи – от завеждащ отдел или редакция до шефовете на огромни корпорации. Тези хора имат нещо общо – чувството за отговорност към поверените им екипи и задачи, умението да лавират в сложни ситуации, да приемат уравновесени решения и да носят отговорност за последствията. Те живеят под постоянен стрес. Това изтощава психиката им и не може да не се отрази на интимния им живот. Началниците често се оплакват от проблеми с ерекцията. Мъжете от тази категория не рядко се оказват в “сексуален тупик”. Умореният и изнервен шеф иска да се отпусне в обятията на любимата жена. Само че тя, свикнала да го вижда силен и решителен, очаква от него активно сексуално поведение. В резултат на това мъжът е принуден да мобилизира последни сили и да затвърди реномето си на герой. Или пък да избягва секса, като се оправдава с прекомерна заетост или умора. Друга разновидност на мъжете от тази професия е да се превръщат в плейбои. В момента, в който на вратата им се появи табелката “шеф”, те решават, че са неотразими във всяко отношение, в това число и в сексуално, и че всичко им е позволено. Затова се “заиграват” с подчинените си хубавици, като не пропускат да покажат кой е началникът.

Политик, обществен деятел
Болшинството от хората, избрали това поприще са екстровертни. Те са комуникативни, умеят да се харесват на другите, да правят впечатление на аудиторията. За тях не представлява трудност да завоюват женското внимание и благосклонност. В това им помагат обаянието на властта и принадлежността към силните на деня. Мъжете, представители на тази категория, са импулсивни, активни и напористи в секса, но действат на принципа: “важно е количеството, не качеството”. Сексът с мъжа-политик често напомня на неговата предизборна програма – изглежда многообещаващ преди да се случи и предизвиква разочарование след това.

Учен
Мъжът, който си позволява да се занимава с наука, има своенравен характер. Отдаден на отвлечени идеи, той често е откъснат от действителността. Може да удиви партньорката си с теоретични познания в интимната област, но не и с практични. Сексолозите отдавна са установили, че колкото по-високо е интелектуалното ниво на един човек, толкова повече са проблемите му в секса. Именно затова мъж с докторска дисертация губи по точки срещу мъж, който изобщо не е посещавал университета. Това не означава, че ученият е по-некадърен. Просто неговите сексуални преживявания са по-сложни и не така праволинейни, че да откликне на всяка примитивна сексапилна провокация. Към безспорните достойнства на този любовник са нежността, загрижеността, романтизма. На него спокойно може да му бъде връчена Нобелова награда в нова категория – “За значителен принос в развитието на теорията за хармоничен и романтичен секс”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *