Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Какаови сладки

Необходими продукти:

1 ч. ч. кафява захар

200 г меко масло

1 ч. л. фино настъргана кора от портокал

1 щипка сол

1яйце

1½ ч. ч. брашно

50 г какао

¼ ч. л. сода бикарбонат

½ ч. л. бакпулвер

100 г стафиди

100 г едро нарязани лешници

100 г тъмен шоколад, нарязан на малки парченца

за овалване:

⅓ ч. ч. захар на по-едри кристали

1 ч. л. портокалова кора, фино настъргана

Начин на приготвяне:

Захарта, маслото, солта и портокаловата кора се разбиват на крем. Добавя се яйцето.

Пресяват се заедно брашното, какаото, содата и бакпулверът. Добавят се към маслената смес. Слагат се шоколадът, стафидите и лешниците.

Смесват се захарта и портокаловата кора за овалване.

От тестото се оформят топчици, които се овалват в портокаловата захар. Слагат се в тавичка върху хартия за печене и се притискат, за да се сплескат. Пекат се 9-10 мин. в загрята фурна на 180° С. Трябва да останат леко влажни. Ако се препекат, се втвърдяват. Охлаждат се и тогава се отделят от хартията. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *