Необходими продукти:
1 ч. ч. кафява захар
200 г меко масло
1 ч. л. фино настъргана кора от портокал
1 щипка сол
1яйце
1½ ч. ч. брашно
50 г какао
¼ ч. л. сода бикарбонат
½ ч. л. бакпулвер
100 г стафиди
100 г едро нарязани лешници
100 г тъмен шоколад, нарязан на малки парченца
за овалване:
⅓ ч. ч. захар на по-едри кристали
1 ч. л. портокалова кора, фино настъргана
Начин на приготвяне:
Захарта, маслото, солта и портокаловата кора се разбиват на крем. Добавя се яйцето.
Пресяват се заедно брашното, какаото, содата и бакпулверът. Добавят се към маслената смес. Слагат се шоколадът, стафидите и лешниците.
Смесват се захарта и портокаловата кора за овалване.
От тестото се оформят топчици, които се овалват в портокаловата захар. Слагат се в тавичка върху хартия за печене и се притискат, за да се сплескат. Пекат се 9-10 мин. в загрята фурна на 180° С. Трябва да останат леко влажни. Ако се препекат, се втвърдяват. Охлаждат се и тогава се отделят от хартията.