HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Какаов кейк

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
100 г захар кристална
1 бакпулвер
2 ванилии
1 с.л. олио
1 с.л. нишесте
3 ч.л. какао
брашно
бяло масло за намазване формата за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме с миксер яйцата със захарта да се получи пухкав крем. Продължаваме да разбиваме и прибавяме 1 с.л. олио, 2 ванилии, 1 бакпулвер, 1 с.л. нишесте. Към получената смес, но вече разбъркваме с шпатула, за да не спадне сместа, прибавяме брашно, колкото е необходимо, до получаване на гъсто кейково тесто. Във форма за кейк, намазана с масло, сипваме половината тесто. Другото смесваме с 3 ч.л. какао и сипваме върху светлата смес във формата. Печем кейка в предварително нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечица дали е изпечен. Когато е готов, изваждаме от формата и оставяме да се охлади върху решетка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *