Каква е прогнозата за зимата през 2021г

Зимата е любимия сезон на много хора. След горещото лято, в което сме обикаляли различни плажове, хващайки тен със студен коктейл в ръка, идва ред на есента. Тя охлажда летните страсти и изважда по-топлите дрехи, тогава започват планинските преходи, пътуванията в чужбина и всякакви места, на които можем да се разхождаме с часове без да се опасяваме от жарко слънце или силен студ. Съвсем естествено идва зимата – изморени от интензивния социален живот –  търсим уют, топлина, уединение и романтика.  Това е периодът, в който можем да си отдъхнем от напрежението през цялата година, да се съберем с близките си, да четем книга пред камината, да изпечем тиква и да изпием едно кафе на прозореца, с гледка към побелелия свят. Зимата е период на равносметки, тя започва в края на годината и обхваща важни семейни празници. Сякаш по естествен начин приключваме годината с най-важните – семейството си и си даваме сметка за най-важното. Сезонът продължава и в началото на следващата година, когато идва времето за нови планове и цели.

Зимата е интензивен период вкъщи, който можем да прекараме ползотворно и пълноценно. 2020 година е към своя край и равносметката е, че тя беше много трудна и като никоя до сега. За съжаление световната пандемия продължава и това, което очакваме от зимата през 2021г. е да бъде много семейна и сплотена. Социалната дистанция спасява животи и в тази ситуация тя е от изключително важна. Това не на всяка цена е нещо негативно. В забързания ни свят, да прекараме време с най-важните ни хора е лукс, да се задържим вкъщи при семейството си също. Ако погледнем от различна гледна точка, можем да видим, че така поставената ситуация може да бъде подарък. Да играем настолни игри с родителите си, да обърнем пълноценно внимание на децата си и да се погрижим за интимната връзка с партньора ни.  От зимата очакваме да бъде умерено студена навън и много топла вкъщи.

Какво да правим, когато по-дълго време сме у дома?

Едно от най-релаксиращите занимания, които сякаш съвремието преоткрива, е плетенето. То „изключва” човек от външния свят и му помага да се „включи” във вътрешния. Така можем да се обърнем към себе си и да се погрижим за раните, нанесени от стреса, бързането, притесненията и страха от бъдещето. Взимаме една прежда нако и се потапяме в света на релаксацията. Забравяме проблемите и в крайна сметка създаваме нещо. Това е креативна дейност с краен продукт – онова, което сме изплели. Всички знаем колко ценна е ръчната изработка – заради времето, което сме вложили, любовта, с която сме я направили и желанието, което сме имали. По този начин демонстрираме спокойствие и смирение пред децата си, също така с това спомагаме за плавното и правилно функционираме на целия семеен цикъл.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *