HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Каква е рецептата за щастлив брак

Според ново проучване, сексът е ключов елемент за щастлив брак.Изследователи установили, че половият акт действително се отразява добре върху емоционалната привързаност между двойките и обещава удовлетворяващи и дългосрочни отношения. Водещ автор на новото проучване е д-р Андреа Мелцер от университета на Флорида, а откритията на екипа му са публикувани в научното сп. Psychological Science.

Макар до момента да се смяташе, че сексът подпомага връзката само в краткосрочен план, според американските специалисти, сексът може да допринесе за дългогодишен щастлив брак.

За жалост, според данни на Международното дружество по сексуална медицина, по-малко от 24% от семейните хора правят секс 4 или повече дни в седмицата.

При останалите ласките под завивките биха могли да се класифицират и като мираж. Мелцер и колегите му твърдят, че половият акт ни зарежда с дълъг период от сексуално удовлетворение, което повишава и удовлетвореността от връзката. Теорията им се крепи на експериментално проучване сред 214 семейни двойки на различен етап от брака.

Учените стигнали до извода, че любовните занимания ни зареждат с ентусиазъм и обожание към другия за два дни напред. Тази констатация остава валидна и след отчитането на редица възможни странични фактори, включително възраст, пол, личностни черти, продължителността на връзката и други.

Както се подразбира, двойките, редовно правещи секс, изразявали далеч по-голямо задоволство от партньора си и изглежда имали по-стабилна връзка. Мелцер вярва, че резултатите от изследването са важни, защото подкрепят предишните изследвания, според които сексът играе неотменна роля в дълбочината на емоционалните отношения. /radio1.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *