Каква е ситуацията по границата ни с Турция

Ситуацията на ГКПП „Капитан Андреево” е спокойна, уверяват властите. Към българската граница няма този засилен поток от движещи се мигранти, какъвто има към гръцката.

Стотици мигранти изкараха нощта на самия пункт на границата между Турция и Гърция. Те запалиха огньове, за да се стоплят в студената нощ. В Одрин ситуацията е спокойна.

Има опити за преминаване на нашата граница, но не са повече от предишните месеци. Не е ясно дали ситуацията  ще се запази такава. По предавителна информация няма сериозни опити за преминаване на границата.

„Знаете какво се случва в  съседната ни държава. Към България все още нямаме поток от мигранти. Надяваме се, че няма да има. Нищо по-различно от предишните дни не се е случвало. Към този час имахме два опита с изключително малък брой хора. Има движените на групи в посока гръцката граница. В резултат от разговорите, водени между нашия премиер и турския президент, има влияние. Една такава криза, това са много хиляди, които вървят към Европа, няма как да не повлияе дипломацията”, заяви главен комисар Светлан Кичиков от „Гранична полиция” на брифинг.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *