Каква зима ни очаква след топлия октомври?

Зимата ще бъде с по-ниски температури от тези през изминалата. Времето обещава да има повече снежни дни отколкото през миналата година. Това ни очаква след топлия октомври, каза пред Нова телевизия климатологът Симеон Матев.

Този уикенд се очертава да бъде нетипичен и температурите ще бъдат по-високи от нормалните за началото на октомври. Може да им стойности до 34-35 градуса. Следващата седмица ще вали, но преди това е подходящо за късно октомврийско море. Водата ще в 21-22 градуса.

Вторник ще трябват чадъри, защото в Западна и Централна България ще превали на много места.

След застудяването през втората половина на следващата седмица обаче предстои още една слънчева седмица между 10 и 16 октомври. Температурите ще са до 25-26  градуса. За края на месеца е рано да се говори, но има и индикации за по-сериозно застудяване, което да ни напомни, че Коледа наближава, посочи Матев. Над 50% е вероятността за слани.

Страната ни е в сух период и в източната половина не могат да се достигнат месечните норми. Ще вали, но очакванията са валежите да бъдат по-малко от обичайните. В Западна България отново ще им повече валежи.

Нормално ще е да има сняг по високите части на планините, а в края на месеца може и по по-ниските.

От 26 октомври до Никулден ни чака циганско лято.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *