Каква ще бъде 2021-ва година според славянския календар

Славянският календар е календарна система развита и използвана от древните славяни до момента на тяхната християнизация.

Той е слънчев календар и е тясно обвързан с езическата славянска религия, с нейните обряди, гадания, празници и церемонии. Месеците в календара имат оригинални славянски наименования, свързани с особености на климата или на човешките дейности през съответния месец. И днес някои славянски народи употребяват славянските имена на месеците.

Според славянския календар 2021 година ще премине под знака на Пеещия Петел. Според вярванията, това ще бъде година, през която ще можем да заобиколим пречките, да преминем лесно през трудностите и да привлечем късмета и успеха на наша страна.

Петелът е 14-тия поред тотем от календара на славяните. 2021 г. обещава да бъде до известна степен непредсказуема – това ще се отрази негативно на финансовата страна на живота. От друга страна, в такъв момент много хора очакват положителни промени в най-неочакванире области. Общо взето – мотото на тази година ще бъде “Очаквай неочакваното”. Ще се случват хубави, но изненадващи неща!

А ето какво ни очаква според славянския хороскоп в сферата на финансите, любовта и здравето:

Финанси и работа през 2021г. – Пеещият Петел е покровител на всички творчески личности. Това ще бъде идеалната година за всеки, който започва кариера в творческата сфера или иска да увеличи значително доходите си. Не се страхувайте да вземате големи и важни решения. В годината на Петела интуицията на хората се засилва, така че в трудни ситуации си струва да разчитате на нея.

Що се отнася до харченето на пари, можете от време на време да се поглезите с нови дрехи. Промяната в имиджа ще повлияе положително на самочувствието и успеха както в бизнеса, така и в любовта. Можете да инвестирате в получаване на нови знания и емоции. Петелът обича, когато хората си подаряват подаръци, така че не пестете от подаръци за близки.

Любов и взаимоотношения – 2021 г. ще бъде идеалното време за тези, които търсят любовта. Петелът ще даде самочувствие на всеки, който иска да намери сродна душа. Времето е подходящо за романтика и нови запознанства. Можете да флиртувате и да се насладите на кратка и страстна връзка.

Някои неприятности могат да очакват хората, които са заедно от много години. Ще се чувствате леко притиснати, опитвайки се да се справите с работата и връзките, излизащи извън контрол. Затова в любовта и приятелството са необходими много търпение и искреност. 

Здраве – Важно е през новата година да отделите време за всичко. Почивката и работата трябва да са в пълна хармония и да се редуват. По-добре е да планирате ваканция в началото на лятото, късната есен и ранната пролет. Запомнете правилото за баланса.

Важно е да се разделите навреме с ненужните неща. Правете разчистване вкъщи възможно най-често, така че ненужните предмети да не отровят енергията ви. Тази година според славянския календар ще бъде отправна точка за нов, по-позитивен и жизнен живот. Просто трябва да сте готови за промени. Не се страхувайте да ги срещнете по пътя си и да ги приемете като желанието на Вселената да помогне.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *