Каква ще е цената на вашата винетка?

В свят, в който всичко може да се управлява само с няколко клика на смартфона, замяната на хартиения винетен стикер в електронен, е нещо съвсем нормално и очаквано. Електронните винетки се въведоха с идеята да улеснят както шофьорите, така и проверяващите органи. И въпреки препятствията, пред които те изправиха цялото общество, смело можем да кажем, че опитът през идната година ще е по-успешен. Поглеждайки към предстоящото дванадесетмесечие, всички започваме да отчитаме големите и неизбежни разходи, които трябва да направим. Заплащането на цената на винеткатае един от тях. Закупуването на документ, позволяващ да използваме републиканската пътна мрежа, е необходимост, без която повечето шофьори не могат. 

Какви са цените на винетките, ако попадате в категория 3 – управлявате лек автомобил <=3,5 т.?

  • Годишна (97 лв), седмична (15 лв), тримесечна (54 лв), месечна (30 лв) – тези четири вида винетни такси работят са на сходен принцип. За дата на валидирането им се смята тази, която сте посочили при заплащане на цената на винетката. Това може да е както същия ден, веднага след въвеждане на данните и  получаване на нужните документи, така и до 30 дни след датата на закупуване.
  • Уикенд винетката е на цена от 10 лв. и нейната валидност е фиксирана предварително – от 12:00h. в петък до 23:59h. в неделя.

Цените на винетките в категория 2 (Тежкотоварен автомобил с общо тегло > 3.5т и < 12т или автобус) и категория 1 (Тежкотоварен автомобил >= 12т) са значително по-високи, което е оправдано от естеството на пътното превозно средство. При тях възможностите с оглед периода на валидност са по-ограничени – разполагат само с дневна, седмична и месечна винетка, а при ценообразуването се съобразява и емисионния клас на автомобила.

Важно!

  • Преди да преминете към закупуване на документа, уверете се, че сте добре запознати с всички аспекти на електронната винетка. DigiToll разполага с многообразна информация, която ще ви бъда от полза. При допълнителни неясноти, обърнете се към екипа.
  • При допусната от вас грешка във въвеждането на данните в системата на DigiToll, заплатената от вас цена за винетката не може да се възстанови;
  • Може да закупите повече от една електронна винетка с едно плащане по банков път.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *