Какви заболявания показват веждите

Ако косопадът на главата е доста често срещан и много хора са наясно защо косата може да оредее, то промяната във веждите е проблем, който поставя хората в ступор.

Особено жените, които доскоро е трябвало да скубят веждите си ежедневно, са силно притеснени, ако те започнат сами да падат, но не на онези места, където човек би искал.

И все пак – защо оплешивяват веждите? Зад това състояние може да се крият сериозни здравословни проблеми.

Заболяване на щитовидната жлеза

Хипотериозата е заболяване, при което щитовидната жлеза не произвежда хормони в нужното количество. За проблемът свидетелстват косопадът и оредяването на веждите. От центъра на веждите до слепоочията космите изпадат почти напълно. Ако това се случи с вас, трябва незабавно да си уговорите среща с ендокринолог.

Кожни заболявания

Загубата на косми в областта на веждите може да показва различни кожни заболявания, включително атопичен дерматит на веждите, кожни гъбички, екзема в областта на очите, лупус, педикулоза и дори рак на кожата. За да установите диагноза, трябва да се консултирате с дерматолог.

Хормонален дисбаланс

Хормоните регулират много процеси в човешкото тяло. По-специално, неправилната им работа може да доведе до загуба на вежди.

Освен това сред причините за „плешивостта“ на веждите могат да бъдат:

менструална фаза при жените

менопауза

бременност

следродилен период

хормонални лекарства

физическо или емоционално изтощение./zdrave.to

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *