HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Какво време ни очаква през август и септември

“Оставаме в периферията на процесите, свързани с бури и гръмотевици в Централна Европа. Над България ще премине циклон, който ще докара втората гореща вълна. Днес и утре ще е най-топло”, климатологът доц. Георги Рачев пред БНТ.

“На повечето места в страната температурите ще варират 34-38 градуса. В Сандански живакът може да достигне 39 градуса”, прогнозира още Рачев. Според него синоптичната обстановка рязко се променя. “Преди 24 часа можеше да прогнозираме, че днес и утре ще вали, но сега прогнозата е променена. В четвъртък ще ни ударят първите градушки”, посочи Рачев. Той заяви още, че в момента времето в България е нормално за този период от годината. В неделя температурите ще бъдат възможно най-ниските. От вторник времето ще започне пак да се затопля.

Рачев даде страхотна прогноза и за София, където почти няма да има валежи и ни очаква само слънце. “Единствено в неделя в столицата може да превали, но това нещо може да се каже в четвъртък и петък”, изтъкна климатологът.

Той заяви, че се очаква август месец да бъде малко по-топъл от нормалното. “Веднъж на 3 години септември месец не е хубав за море. В повечето случаи през този период е най-приятно да се ходи на море. И тази година през септември се очертава идеално време”, прогнозира Рачев. “Американците дадоха първи прогнози за след 6 месеца, за зимата. Ще има сериозни студове за периода на Йордановден. Подобни на тези, които бяха през миналия сезон. Тази прогноза за 6 месеца напред не съвпада много с моята кристална топка, но можете да ги следите, да видим дали ще познаят”, завърши Георги Рачев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *