Какво време ни очаква през август

„Очаква се през август да няма остро нахлуване на студен въздух, както беше през юли. Горещините вече започнаха, но няма да са екстремни.  Към 7-8 август се очаква краткотрайно захлаждане. Температурите ще се понижат с 5 до 8 градуса. Ще има краткотрайни валежи. След това очакваме лятото да продължи своя ход”, каза в предаването „Събуди се” синоптикът Симеон Матев.

Към 11-13 август ще захладне и ще се очаква период с превалявания. Август ще следва тази линия на променливо време, но ще има изглаждане на температурните амплитуди“.

По думите му бурите, които връхлетяха Гърция и Турция през юли се нетипични за тези части на Европа.

„В Гърция времето през август ще бъде сухо. Температурите в региона ще бъдат с 1-2 градуса над обичайните. Очакванията са по-често те да са над 30 градуса. Валежите ще бъдат по-малко”, заяви още Матев.

„Промените в температурите се отразяват на сърдечно-съдовата система. Ефектите на студа не са толкова бързи, колкото тези при топло време”, заяви кардиологът доц. Яна Симова.

Експертът посъветва да има климатизация – да няма рязка смята в температурата, да пием течности, да се обличаме леко, да избягваме физическа натовареност, както и да се използват слънчеви протектори.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *