Какво „говори“ езикът на тялото при мъжете?

Понякога не е нужно да говорим, за да изразим мислите си. Нужни са само няколко жеста, от които околните да разберат какво ни е на сърцето. Най-често жените използват силата на езика на тялото, за да покажат чувствата си към мъжете. На някои обаче са им нужни години, за да разгадаят какво искат да кажат.

Езикът на тялото при представителите на силния пол не е толкова изразителен, но го има. Те използват много по-малко мимики и движения. При дамите, например, прокарването на пръсти през косата означава, че тя флиртува, но това не значи същото за мъжете. Те си имат други тактики за това.

Мъжете понякога дори не осъзнават, че с един неконтролиран жест разкриват своята същност. Ако сте по-съобразителни и следите внимателно поведението на този, когото харесвате, може да научите много за него.

Как мъжът се отнася към жената според неговите жестове?

Отивайки на среща може да погледнете положението на ръцете му. Ако те са в джобовете, то той едва ли е силно заинтригуван към разговора и вас самата. Не бързайте да си тръгвате обаче, дайте му още малко време. В началото някои мъже са твърде притеснени и неволно си слагат ръцете в джобовете.

В случай, че видите ръцете му на колана, то бъдете сигурна, че той си пада по вас и дори иска нещо повече – да правите секс съвсем скоро. Това положение на ръцете крещи: „Искам те!“. По този начин мъжът се опитва да покаже своята мъжественост и да изпъкне сред тълпата.

Скръстването на ръцете пък е индикатор, че е прекалено свит и трудно може да се довери на някого. Ако пък ги сложи на кръста на буквата Ф, то той е по-сложен характер и обича да заповедничи.

Когато сте на заведение и си поръчате нещо за пиене, наблюдавайте как той държи чашата. Ако трака с пръсти по нея, то той все още не е превъзмогнал първоначалното си притеснение. Играта със столчето на чашата за вино, например, е знак, че е хлътнал до уши във вас. Тъй като се опитва да не показва емоциите, той търси нещо, което да прави с ръцете си.

Винаги е странно, когато се виждате с някой мъж за първи път и той ви прегърне за „здравей“. Това може да е знак, че той не е твърде консервативен и за него няма нищо лошо в този поздрав. Ако ви прегърне през врата, ползвайки дясната ръка знайте, че иска да доминира във връзката. Ползването на лявата пък значи, че изпитва нервност и иска да ви контролира.

Положението на краката при мъжете също е от значение. При дамите, например, не е добре те да са широко разкрачени. Когато представител на силния пол седне по този начин, той се опитва да покаже на околните, че е уверен и не приема чуждо мнение.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *