Топ теми

Какво да хапнете, когато ви мори глад – 10 нискокалорични предложения

Ако спазвате някаква диета или принципа с прозореца на хранене, според който трябва да гладувате 8 часа или повече, и сте в началото, вероятно се справяте трудно с усещането за глад. То непременно ще ви преследва, докато свикнете.

Не е необходимо да тормозите организма си и ако не успявате да се справите с глада, ще ви помогнем да го надхитрите.

Има храни с ниско съдържание на калории, които може да хапнете, щом почувствате силен глад. Те няма да объркат диетата ви и няма да допринесат за покачване на теглото. Ето какви са възможностите ви за нискокалорично хапване:

1. Зеленчуци с ниско съдържание на калории – краставици и моркови. Те съдържат витамини и полезни вещества, но са препоръчителни най-вече заради изобилието си от фибри. Може да ги консумирате без мярка.

2. Зеленчукови спагети – това е алтернативна, която ще ви позволи отново да хапвате любимите си спагети, само че този път те ще бъдат направите от тиквички. Последните съдържат около 30 калории, което е нищо в сравнение с оригиналните.

3. Зеленчукови оризови кексчета – както се досещате, те са съставени от ориз и полезни зеленчуци. Това също е необходим протеин, който ще ви зареди с енергия. Ястието е богато на фибри.

4. Пуканки – без масло или захар, ако обичате сладките. Противно да схващането, че са вредни, пуканките съдържат фибри и вещества, които ги превръщат в подходящо леко залъгване на организма между храненията.

5. Плодове – не може без тях. Всички са полезни, с богато съдържание на полезни за организма вещества. За най-добри резултати заложете на горските плодове или цитруси.

6. Яйца – може да си ги приготвите лесно и бързо. Не ги заменяйте с нищо, защото те са ценният протеин, от който организмът има нужда.

7. Супа – всяка зеленчукова супа е добре дошла. Ако сте любителите на крем супите, обаче, не слагайте масло или сметана, все пак не трябва да прекалявате с волностите.

8. Риба – най-добре печена. Достатъчни са само 100 г, за да се почувствате сити. Тя също е ценен протеин.

9. Карфиол – рецептата, която ще засити глада ви, включва карфиол, нарязан или накъсан на ситно.

10. Кайма – но без никакво съдържание на сланина. Може да си я приготвите сами или да я купите от магазин. Ако изберете втория вариант, задължително се поинтересувайте от състава й.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *