КАКВО Е IQOS – НОВАТА СИСТЕМА ЗА НАГРЯВАНЕ НА ИСТИНСКИ ТЮТЮН

Вече над една година Филип Морис предлага иновативната технология за нагряване на тютюн IQOS в България. Страната ни е една от 46-те държави в света, в която компанията обяви началото на най-голямата промяна в тютюневата индустрия – изграждане на бъдеще, в което новите революционни бездимни алтернативи ще заменят цигарите. Вече десетки хиляди българи са част от близо 7-те милиона, които преминаха на новите алтернативи, оставяйки цигарите.

Принципът при устройството IQOS е използване на много по-ниска температура от тази в цигарите, при която тютюнът се нагрява, а не гори.  Нагряването се извършваприконтролирана температура до максимум 350 градуса. При този процес не се образува дим, а пара, която съдържа 80% вода, никотин и глицерин. Пълното преминаване къмсистемата на нагряване IQOS представлява по-малък риск за здравето от продължителното пушене, тъй като при употребата се отделят 95% по-малко вредни вещества в сравнение с цигарениядим.От компанията правят важното уточнение, че това не е равносилно на 95% намаление на риска и че най-добрият избор е пълното спиране на употребата на тютюневи изделияи никотина. Продуктите без горене са по-добрата алтернатива от продължителното пушене. При тях няма дим и пепел, а миризмата се разсейва много по-бързо.

Зад създаването на IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международно признати стандарти, използвани въвфармацевтичната индустрия. В дватанаучноизследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур работят над 400 експерти в различни научни области. Филип Морис Интернешънъл инвестира общо над 6 милиарда долара в научна и развойна дейност, разработката и комерсиализацията на и новите продукти, включително в производствени мощности. Технологията и дизайнът на продукта са 90% швейцарски, за което  Филип Морис си партнира с над 60 иновативнистартъп компании в Швейцария. Издадените патенти за продуктите с намален риск санад4600, а още 6300 са подадените заявления за патенти, с което компанията се нарежда сред топ 50 на подаващите заявления за патенти за 2018 г. към Европейското патентно ведомство.  Във връзка със системата на нагряване на тютюн са проведени 18 неклинични и 10 клинични изпитвания от Филип Морис Интернешънъл , които потвърждават, чеIQOS е по-добра алтернатива на цигарите.

„Окуражени сме от силния интерес в България към науката и иновативната технология, която има за цел да намали вредата  не само за пълнолетните потребители, но и за цялото общество. Вярваме, че един ден ще дойде времето, в което новите бездимни алтернативи ще заменят изцяло традиционните цигари.“, категорични са специалистите на компанията.

Публикацията е изготвена с подкрепата на Филип Морис България

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *