Какво издава формата на лицето за характера?

Много пъти се случва в живота да разберем с какъв човек си имаме работа чак след година-две общуване. Това никак не е лесна задача. В началото ги мислим да ангел, а той се оказва подлец. Или обратното – има много страшен и заплашителен вид, а се оказва с добра и чиста душа човек, готов винаги да ти помогне в беда. Възможно ли е наистина формата и чертите на лицето да са тясно свързани с вашата личност? Дали то разкрива вашата персона?

Тук изкуството, което тълкува формата на лицето има категоричен отговор – “ДА”. Както казва великия Уилям Шекспир:” Лицето ти е като книга, където мъжете могат да прочетат странни неща”. Ако искате да разберете повече за връзката между вашата индивидуалност и лицето ви, продължете да четете…

Формата на лицето

Тя носи много информация. Триъгълната форма издава онзи хитрец, който с целта на всичко преследва своите цели. Квадратното лице е знак за вътрешна сила, суров характер и дори на моменти грубост. Трудно се общува с хора от подобен тип. Притежателите на кръглото лице са мирни и добродушните хора, но обичащи шумните компании. Ако този вид лице е в комбинация с високи скули, най-вероятно става дума за лидер.

Очи Когато са големи и по-раздалечени едно от друго, характеризират инфантилни жени и сантиментални хора. Но погледнато от друга страна, широко отворените очи могат да се срещнат при чувствителни хора, но в същото време лишени от остроумие. Магнетичните, красиви и привличащи очи издават за остър ум и темперамент. Тези с малки очи са предимно потайни и затворени в себе си хора, които живеят в свой собствен свят.

Вежди Силно извитите вежди, образуващи висока дъга са ясен знак са лидерство и целеустременост, най-вече при жените. Вежди със средна ширина и дължина издават баланс и уравновесеност на повечето качества на личността: воля, интелект, доброта, емоционалност. Смята се, че жените, които твърде много коригират веждите си /и особено, в случаите когато ги изтъняват/, имат малко приятели. Когато са ниско разположени, става въпрос за консервативна натура. Стремежа към лидерство ни издават гъстите вежди. А характерните са срамежливи хора са веждите, чийто външни ъгълчета са насочени надолу.

Уста Тънките устни са ясен признак за скъперничество и дребнавост. Едва ли тези, които притежават малки устни са известни със силен характер, докато показателен знак за обратното е голямата уста. Ясно изразена долна устна показва показва хората-егоисти, а в обратния вариант с изразена горна устна – неуверените хора. Когато имаме комбинация от две обемни устни, то пред вас е застанал човек с фина и чувствителна натура.

Нос Дългия нос изразява високо чувство за независимост и общителен характер. Притежаващите малки носове са предимно позитивно настроени, честни и открити хора и предимно в добро настроение. Когато имаме добре оформен връх на носа и по-ясно изразени ноздри, става дума за влиятелни личности. Ако гънките на носа са отпуснати и сочат двата края на устните, това е признак за коварство. При раздвоен връх се смята, че неговия притежател е срамежлива особа. Отпуснатите и вятърничави хора имат чип нос. Традиционният гръцки нос пък издава проницателни и хитри хора. Все пак трябва да подчертаем, че с изминалите години се променят постоянно и чертите на лицето. Това се случва, защото с времето се променя и вътрешния свят и мироглед на човека, неговите мечти и желания, стремежи и идеали. Ето защо признаците, които изброихме в тази тема, имат по-скоро насочващи щрихи и в никакъв случай не са закономерности.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *