Какво може да вземете от хотела, без да станете крадец

Гостите на хотелите понякога взимат със себе си вещи, които всъщност не трябва да прибират. Това може да бъде приравнено дори с кражбата.

Напоследък все повече хотели губят големи суми заради това, че посетителите им взимат със себе си предмети от многократна употреба, които всъщност би трябвало да оставят на мястото им.

Всъщност въобще не е трудно да се състави списък на предметите, които може да си вземете на тръгване от хотела. Най-често това са неща за еднократна употреба и средства за лична хигиена.

Няма правила за това какво може посетителят да вземе със себе си от хотела. Навсякъде има различни изисквания, с които туристът е длъжен да се запознае.

И все пак, има универсално правило – той може да вземе в багажа си на тръгване това, което е предназначено само и единствено за него. Така, че да облекчи престоя си.

Сред тези предмети са:

сапун (soap);

шампоан (shampoo);

душгел (shower gel);

найлонова шапка за душ (shower cap);

комплект за шиене (sewing kit);

канцеларски материали (stationery);

комплект за чистене на обувки (shoe shine kits);

подаръци от хотела;

пантофи (slippers).

Някои хотели смятат, че малки предмети с логото им могат да бъдат добра реклама при използването им на обществени места. Затова и предлагат различни вещи, които може да приберете на тръгване.

Има вещи, които може да вземете със себе си без притеснения, че ще ви обвинят в кражба, но дали си струва:

Много от клиентите събират след себе си вестници, оставени в хотелските стаи.

Сред другите “вещи” са чаят, кафето и захарта на места, където те се предлагат.

Пластиките за отключване на стаите и ключовете, които гостите обичат да запазват за спомен, също влизат в този списък, пише pochivka.blitz.bg. Но въпросът е дали си струва това.

Често служителите в отелите преброяват хавлиите и халатите, бельото, пепелниците и дори съдовете. Ако изнасяте тези неща, се счита за кражба.

А в някои страни, особено в Африка и Азия, може да получите за това реална присъда в затвора.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *