Какво показва езикът на тялото по време на среща

Езикът на тялото може да разкрие много неща за характера на човека, с когото излизате. Ако се виждате отскоро или ви предстои важна среща, има неща, на които да обърнете внимание в случай, че не сте безразлични.
 

Жестовете, мимиките, позата и начинът, по който мъжът или жената си държат ръцете, подсказва какво е отношението ѝ/му към вас. Говорът и изразите, които използва, може да ви насочат за възпитанието и обноските на човека, но невинаги е ориентир дали ви харесва, пише Tialoto.bg.
 

Какво показва езикът на тялото по време на среща и какво да очаквате след нея:
 

Наблюдавайте позата

Когато мъжът/ жената не стои доста изправено, а по-скоро леко прегърбено, то най-вероятно не ѝ/му е чак толкова интересно от вашия разговор. Скръстването на ръцете пък моментално означава, „че се затваря“ за вас. Това може да е знак, че не харесва това, което казвате или че просто не му харесвате. От друга страна самочувствието и положителната настройка за вечерта ще проличи по позата на мъжа или жената, който стои с гордо вдигната глава и държи ръцете си върху масата, но без да ги преплита.
 

Близостта е от значение

Ако на първа среща двамата сте прекалено далече един от друг, това е нормално. Не се познавате и ви трябва време, за да се сближите. Когато обаче излизате от известно време, другият трябва да търси начини да бъде по-близко до вас. Първо може да докосне неволно ръката ви в киното или да я погали докато си пиете кафето. Сядайки на дивана до вас, е много близо до целувката. Когато разстоянието между вас не се скъсява, то не очаквайте да излезе нищо сериозно от срещите ви.
 

Поглеждане на часовника/ джиесема

Най-лошото впечатление, което може да направите на първа среща, е да не слушате внимателно разговора. Дори и да не казвате, че сте отегчени и искате да приключите по-бързо, може да се издадете, като постоянно следите колко е часът. Наблюдавайте и другия на първа среща. Ако не усетите как бързо са отлетели повече от два часа и той/тя не си поглежда часовника или разглежда телефона, то го/я поканете да излезете още веднъж.
 

Игра с коса/дреха

Нервността може да се познае по неволната игра с кичур коса, дреха или някакъв предмет. Освен това тези неща са знак за незаинтересованост към срещата. Когато заговорите дали ще се видите отново, наблюдавайте жеста на отсрещната страна. Ако човекът насреща си пипа косата или носа, то той най-вероятно се чуди какво да каже и не желае да се видите отново.


Физиономията издава

Гледайте човека насреща. По очите и мимиките му ще познаете дали има симпатии към вас. Ако когато говорите той/тя се усмихва едва-едва, то най-вероятно „се насилва“ да направи добро впечатление, че му харесва да бъде с вас и ви слуша.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *