Какво представляват LED маските за лице?

Няма нищо, което да обичаме повече от проучването на нови тенденции в грижата за кожата. И така, когато забелязахме колко популярни стават LED маските за лице, абсолютно трябваше да знаем повече. Звезди като Виктория Бекъм, Криси Тийгън, Бела Хадид и Джесика Алба са само част от звездите, които показват своите процедури в Instagram.

Оказва се, че тези леко страховити маски се борят доста успешно с акне, бръчки и други кожни проблеми. Но действително ли домашните версии на уреда, чиито цени са доста екстремни, работят? Ето какво мислят специалистите.

Д-р Денис Грос, дерматолог и основател на една от най-популярните американски клиники, казва: „От време на време се появяват такива актуални процедури, които стават много популярни. Точно като витамин С, вашите кожни клетки имат рецептори за LED светлина. Съответно благодарение на маската тя навлиза в клетката и изпълнява различни функции. Червената LED светлина стимулира производството на колаген, като помага при проблеми като пигментни петна, увреждане от слънцето и бръчки, докато синята LED светлина убива причиняващите акне бактерии и дезинфекцира кожата.”

Според д-р Шари Марчбейн, клиничен асистент, професор по дерматология към Медицинския колеж в Ню Йорк, маската работи наистина, но не очаквайте да бъде широкоспектърен лек. Светлината действително повлиява добре лекото акне и възпаление, но не заличава белезите, например, нито пък се бори превантивно с появата му. Всъщност, домашните уреди не са толкова мощни, колкото лечението в кабинет, така че резултатите вероятно ще бъдат по-скромни. Но пък нищо не пречи да пробвате да подобрите състоянието на кожата си от уюта на дивана, тъй като маските са нискорискови и сравнително безопасни!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *